Uncategorised

Kezdetek

Több alkalommal találkoztunk már azzal a kérdéssel, hogy kik és miért vagyunk?
Mára már egy baráti társaság, akik szeretik Kőbányát, a kerékpározást és hajlandóak tenni, áldozni szabadidejükből is azért.
Nem tartozunk semmilyen szervezethez, politika mentesen cselekszünk saját elhatározásból. Mi inkább mozgalomként tekintünk magunkra, mint szervezetként és mindenki annyit tesz bele, amennyit tud vagy szeretne. Semmi sem kötelező.
De miként is alakult meg a Kőbányai Bringás?
Alapító tagunk több éve irigykedve nézte a környező kerületek kerékpáros életét -volt amelyiknek aktív, meghatározó tagja is volt-, majd tavaly gondolt egy merészet és létre hozta oldalunkat. Először egyedül járta a kerület útjait, szervezett túrákat és vett részt kerületi rendezvényeken, majd azt vette észre egyre többen csatlakoznak hozzá, sőt kreatív ötletekkel szerveznek programokat az új csatlakozók.
Mozgalmunk már túllépte településünk határait, más kerületből is vannak aktív tagjaink.
Ez az év változást hozott a mozgalom életében, hiszen már az év elején kész programmal, célkitűzéssel tudtunk nekivágni az új esztendőnek. A Kőbányai Torna Club gondozásában lévő Kőbánya bringa program keretéből támogatásként kaptunk technikai eszközöket -beache flag, pólókat és matricákat- amíg a Kőbányai Önkormányzatnak köszönhetően a kerületi rendezvényeken is helyet kapunk -Gyermeknap, Szent László napok- és az önálló rendezvényeinket is támogatják, akár technikai eszközökkel vagy éppen részvételükkel.

Végül, de nem utolsó sorban talán az egyik legfontosabb kérdés. Miként lehet valaki Kőbányai Bringás?
Gyere el rendezvényeinkre, túráinkra, támogassál minket a jelenléteddel vagy akár vállalj szerepet feladatokban.
De ami a legfontosabb: Büszkén viseld a KŐBÁNYAI BRINGÁS nevet!

Jótékonysági Mikulás tekerés

Hóhóóhóóóhóóóó!!!!


A Mikulás újra bringával érkezik!
Találkozzunk december 7-én 18 órakor a Szent László téren és bringázzuk végig a kerületet a gyerekek barátjával. Díszítsd fel a kerékpárod, húzz magadra Mikulás vagy Krampusz jelmezt és csatlakozz hozzánk, vigyük el közösen a kilométergyűjtő akciónkból vásárolt ajándékokat a kőbányai Bárka Átmeneti Otthon kis lakóinak. Neked csak a jókedved kell magaddal hoznod és némi szaloncukrot, amit a járókelőknek osztogathatsz menet közben.
Hideg van és Te már ilyenkor nem tekersz? Semmi gond, figyeld merre teker a Mikulás, köszöntsd nagy "Hóhóóhóóóhóóóó, bringázni jaj de jó" felkiáltással és nem marad üres a markod :)

Tervezett útvonal: Szent László tér - Liget tér - Kőbányai út - Pongrác telep - Kőbányai út - Újhegyi sétány.

Az Újhegyi sétányon forró teával és harapni valóval zárjuk az eseményt.